top of page
תמונת הסופר/תAlon Brenner

מוצר כמותג | הסיפור של Spotify



כילד החלום הכי גדול שלי היה להיכנס למוסיקול ולקנות את כל הקסטות שבחנות. עם פריצת פלטפורמות שיתוף הקבצים לעולם כמו נאפסטר, החלום התממש. אבל Spotify היא זאת שבנתה לבסוף את הכלי האולטימטיבי לצריכת מוסיקה. כיום משתמשים בפלטפורמה 615M לקוחות פעילים, שיכולים להאזין ליותר מ-11M יוצרים.


אז מה הפך את Spotify להצלחה כזאת גדולה?


 1. פרסונליזציה על ספידים: אני לא מכיר הרבה חברות שיש להן VP Personalisation. ל-Spotify יש. החברה מציעה ללקוחות חוויה פרסונלית ברמות הגבוהות ביותר. כל יום החברה מייצרת לך שלל פלייליסטים. תקבל מיקסים שמבוססים על הזאנרים/אמנים שאתה אוהב, תקבל אפשרות לגלות מוסיקה חדשה עם ה- Release Radar (שירים חדשים) או ה-Discover weekly (שירים שחדשים בשבילך). לאחרונה החברה השיקה (כרגע ב-UK ובAU) את ה-AI Playlist - פלייליסט שמתבסס על פרומפט סטייל Chat GPT. אז למי בא פלייליסט ש"יגרום לי להירגע קצת אחרי שאכלתי יותר מדי שווארמה..". ובעיקר Spotify נותנת לכם איזון מושלם בין לשמוע את המוסיקה שאתם אוהבים, למוסיקה חדשה שעוד לא הכרתם.


2. דאטה: אז כמובן שהאלגוריתמים יושבים על ים של דאטה, אבל דווקא מה שמעניין בהקשר הזה, זה השימוש בדאטה לצרכים שיווקים. למשל, ה- Spotify Unwraped, הסיכום השנתי שכל יוזר מקבל שמצביע על המוסיקה שהוא הכי אהב לשמוע. הכלי הזה הפך גם לאחד הקמפיינים הויראלים הכי חזקים, כי מי לא היה רוצה לשתף את הטעם המוסיקלי המשובח שלו? גם בקמפיינים הגלובלים שלהם, Spotify עושים שימוש באינסייטים מתוך הדאטה שלהם על הרגלי הצריכה שלנו.


3. מודל פרימיום משובח: Spotify הוקמה בכוונה לייצר אפליקציה חינמית המבוססת על פרסומות (אף אחד לא שילם אז על מוסיקה). האפשרות לקבל את המוצר בחינם, מכניסה קהל רחב שיכול ליהנות מכל המוסיקה שיש לפלטפורמה להציע. אבל עדיין: כ-46% מהמשתמשים בוחרים לשלם דמי מנוי. מספר יוצא דופן לכל הדעות. בנוסף, מבין אלה שבוחרים לשלם, יש אחוזי שימור של 85%. המדובר באפליקציה ממכרת.


4. מוסיקה ככלי לחיבור בין אנשים: בעולם שבו כל אחד שומע את המוסיקה שלו, איך מתחברים סביב מוסיקה משותפת? למשל כלי כמו Blend מאפשר לייצר פלייליסט משותף לאנשים שונים. עוד דוגמה - לקראת וולנטייז Spotify יצרו כלי שאפשר לבני זוג להשוות את הטעם המוסיקלי שלהם ולראות עד כמה הם מתאימים. זה נראה ש-spotify היא חברת טכנולוגיה שמבינה לעומק בני אדם.


5. מקום מפגש: Spotify היא נקודת מפגש בין האמנים לקהל שלהם. היא מאפשרת לכל אמן לקדם את המוסיקה שלו, גם אם הוא לא חתום בלייבל מפואר. בנוסף, הפלטפורמה מאפשרת לאמנים להעמיק את האינטרקאציה שלהם עם הקהל שלהם, לקדם את ההופעות שלהם ולמכור מרצנדייז. זה נכון שלאמנים יש מערכת יחסים מורכבת עם הפלטפורמה, בעיקר בגלל התגמולים הזעומים שהיא נותנת, אבל צריך לזכור שגם היא עדיין לא הגיעה לרווחיות.


אז מה אפשר ללמוד מ-spotify?


1. מוצר טוב הוא מוצר שמבין את הלקוחות שלו. זה לא מספיק שיש טכנולוגיה מבריקה. צריך שהטכנולוגיה תעסוק כל הזמן בלהבין את הלקוח ולייצר בשבילו חוויה טובה יותר ויותר.


2. המוצר הוא המלך: כשיש לך מוצר מנצח, אתה מנצח אפילו את Apple. התפוח הגדול אגב, מסתפק בחמישית מלקוחות Spotify.


3. לא צריך להבהל מלנסות למכור בכסף מוצר שאנשים לא רגילים לשלם עליו. אם יש לך מוצר מנצח ומודל עסקי חכם, אנשים יהיו מוכנים לשלם.


4. פרסונליזציה היא אחת המשימות הכי קשות שיש לעסקים בעידן שלנו. הרבה מותגים אומרים שהם עושים את זה, אבל מעטים מצליחים באמת. אף אחת לא עושה את זה טוב כמו Spotify.



5 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page